Екскурсія за маршрутом: "Кам'янець - Подільський - Хотин"

30травня 2017 року учні нашої школи разом зі своїми класоводами Козача Н.І., Сорочук Г.А., Боднар Л.В., Шпуляк О.А. директором школи Бінч Л.Є., та батьками відвідали місто Кам'янець-Подільський, щоб познайомитися з архітектурними пам'ятками Поділля.

У Кам’янці-Подільському протікає річка Смотрич, яка своєю течією утворює петлю – обтікає навкруги високі гори, не доходячи до цього річища на кілька метрів, повертає і тече далі.

Ми були вражені Замковим турецьким мостом, який побудований без жодного кріплення. Це суцільний кам’яний мур, який нагадує греблю. За свідченням істориків, аналогів такого мосту на теренах України немає.

Далі наша увага була прикута до Кам’янець – Подільської фортеці. Старовинні мури, укріплення, високі вежі – все це було перед нашими очима. Із розповіді екскурсовода ми дізналися, що саме тут у 1818-1823 роках був ув’язнений український Робін Гуд, Устим Кармелюк, ватажок селянських бунтів проти поміщиків. У дворі старовинної пам’ятки знаходиться боргова яма, у яку вкидали неплатників податків.

Ще одним із вражаючих об’єктів фортеці є величезний колодязь, висічений у скельній породі завглибшки сорок метрів. В хід колодязь пускався за допомогою величезного дерев’яного колеса, яке крутили ув’язнені фортеці.

Ще більше вражень і емоцій ми отримали від побаченого у Хотині.

Хотинська фортеця також належить до семи чудес України і є державною історичною пам’яткою. Ми оглянули будівлі внутрішнього двору, склади, казарми, підземелля вежі. В центрі замкового подвір’я знаходиться величезний колодязь завглибшки 65 метрів і завширшки три метри.

Це була чудова екскурсія!

Кiлькiсть переглядiв: 223

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.